Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

Ο ΤΡΙ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

. . . Τα τριγωνάκι έμεινε μόνο του πάνω στη γη . . . κι από τότε δεν τον βρίσκει κανείς πουθενά αλλού παρά εκεί που υπάρχει Αγάπη, Πόνος και Παγωνιά. Γιατί εκεί οι καρδιές των ανθρώπων είναι πιο ζεστές… και προσέχουν ένα τριγωνάκι κάθε εποχή του χρόνου… ακόμα κι όταν έχουν περάσει τα Χριστούγεννα, ακόμα κι όταν έχουν επιστρέψει στη χώρα τους οι Αι Βασίληδες… έχουν σωθεί και τα τελευταία σπίρτα… κι έχουν ξεχαστεί τα κάλαντα… η Αγάπη όμως ζει αιώνια… η Ελπίδα πως αυτός ο κόσμος κάποτε θα γίνει καλύτερος στέκει ακόμα δυνατή . . .

Με ένα παραμύθι του Γιώργου Κατσέλη διαλέξαμε να γιορτάσουμε με τους μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου τον ερχομό των Χριστουγέννων. Μια γιορτή που σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, πρέπει να μας θυμίζει την ανάγκη να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, ιδεολογίας.

Η θεατρική παράσταση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, όρεξη και δημιουργικότητα μαθητές και δάσκαλοι έστησαν τα σκηνικά, έφτιαξαν τα κοστούμια, τις προσκλήσεις και τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου δημιουργώντας ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο κόσμο για τα μάτια μικρών και μεγάλων.
Συντελεστές της παράστασης: ήταν οι δασκάλες της Α΄ τάξης Παναγιωτοπούλου Κοραλία (Α1), Σιδηροπούλου Αντιγόνη (Α2), Καλλίνωση Μαρία (Α3), Γάκας Χρήστος (καθηγητής εικαστικών), Σοφού Ρεγγίνα και Φωτεινού Άννα (βιολί & πιάνο) και κ. Ροβάτσου Έφη (μουσικοκινητική).




Υποσημείωση για τις φωτογραφίες του δέντρου:
Τα παιδιά του 2ου Δ. Σχ. Μυκόνου μεταμόρφωσαν το πράσινο χριστουγεννιάτικο δέντρο με ζωγραφισμένες χάρτινες μπάλες, πολύχρωμες γιρλάντες και στολίδια φτιαγμένα με την ιαπωνική τέχνη «origami».   



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)