Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

Επίσκεψη στον Αστικό Συνεταιρισμό ΜΟΙΚΟΝΟΣ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακύκλωσης συνέχεια..
        επίσκεψη στον Αστικό Συνεταιρισμό Μοίκονος
...και συνεχίζοντας οι μικροί μαθητές της Γ2' τάξης την εκπόνηση του προγράμματος με θέμα την ανακύκλωση για μια Μύκονο πιο καθαρή,αυτή τη φορά επισκέφτηκαν τον Αστικό Συνεταιρισμό Μοίκονος.
          Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη σπουδαία εθελοντική προσπάθεια που γίνεται στο νησί μας σχετικά με την ανακύκλωση.Ξεναγήθηκαν στον χώρο,ενημερώθηκαν για τα υλικά που ανακυκλώνονται (μάλιστα έφεραν και οι ίδιοι οι μαθητές πλαστικά καπάκια ),για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών,είδαν την πρέσα και με τον τρόπο που συμπιέζονται και τέλος συγκεντρώνονται έτοιμα προς αποστολή στον Ασπρόπυργο.
          Πληροφορήθηκαν από τους υπεύθυνους για το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση και για τα οφέλη της:από τη μια δεν επιβαρύνουμε το νησί με όγκους σκουπιδιών κι έτσι ζούμε σε ένα καθαρό κι όμορφο περιβάλλον και από την άλλη πλευρά με τα χρήματα που κερδίζουν από το εμπόριο των ανακυκλώσιμων υλικών τα προσφέρουν για να καλύψουν κάποιες ανάγκες του νησιού.
          Τέλος ευχαρίστησαν την κ.Βίκη,την κ.Μαριάννα και τον κ. Χριστόφορο για τη ζεστή υποδοχή και για τις πολύτιμες πληροφορίες που τους έδωσαν.Φεύγοντας υποσχέθηκαν πως η ανακύκλωση θα ξεκινά από το σπίτι τους κι ότι θα επιστρέφουν εκεί για την ανακύκλωση των δικών τους υλικών, επειδή:

          Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)