Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

Teachers4Europe

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015







Το 2ο Δ.Σ. Μυκόνου, στα πλαίσια των Σχολικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και του θεσμού « 2015: Ευρωπαϊκό Έτος για την ανάπτυξη», το τρέχον σχολικό έτος, συνδράμει στην υποστήριξη μιας πραγματικά πρωτότυπης και καινοτόμας εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Teachers 4 Europe”, η οποία στοχεύει στη διαμόρφωση των ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο και στην καλύτερη ενημέρωση γύρω από ευρωπαϊκά ζητήματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν σε αυτή και την υποστηρίζουν με τα έργα τους.
Με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας Βαχαρακίδου Αντωνίας , τη σύμφωνη γνώμη – υποστήριξη του Διευθυντή του Σχολείου , του Συλλόγου Διδασκόντων , της δασκάλας του τμήματος Γ΄1 καθώς και των γονέων των παιδιών, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην εκπόνηση του προγράμματος Ts4E θέτοντας διττό στόχο.
Πρώτον, κατά την διάρκεια του προγράμματος επιδιώκουμε την ενημέρωση της « πρέσβειρας» εκπαιδευτικού επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων με διαδικτυακά σεμινάρια και δια-ζώσης συναντήσεις με τον υπεύθυνο Ambassador της ομάδας Κυκλάδων , ώστε να εφαρμόσει καινοτόμους βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με αξιοποίηση και των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας, που θα βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές της δεξιότητες.
Σε δεύτερο επίπεδο, οι μαθητές θα εμπλουτισθούν με γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την σύνθεση, τα μέλη, το νόμισμα, κάποιες υποχρεώσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε τομείς του κοινωνικού και ατομικού πεδίου που επηρεάζουν την τοπική αλλά και πανελλαδική ανάπτυξη.
Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση και διάχυση γνώσεων και εμπειριών μέσα από οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα. Μέσα στο ενεργό Παν-Ευρωπαϊκό δίκτυο ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών στην εκπαίδευση, οι μαθητές του σήμερα και αυριανοί πολίτες της Ελλάδας ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπαιδεύονται να συμμετέχουν ενεργά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ως μέλη μίας Παν-Ευρωπαϊκής Κοινότητας, η εμπλοκή και συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική στο επίπεδο που την μαθαίνουν και κατακτούν, ενθαρρύνονται σε πρωτοβουλίες σχετικές με τη ένωση των κρατών και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους στο μέλλον.
Ο Διευθυντής του Σχολείου


Λάβαρης Φραγκίσκος


Το πρόγραμμά μας  "United in Diversity" (Ενωμένοι στην διαφορετικότητα) για το Τ4Ε προχωράει με κέφι και πολύ δημιουργική διάθεση. Διαβάσαμε το παραμύθι "Τα αστέρια της Ευρώπης" και εμπνευστήκαμε  πως να στολίσουμε την αίθουσά μας με σπουδαία μηνύματα όπως "Αγάπα τους ανθρώπους"!





  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)