Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

6η γιορτή κουκλοθεάτρου στη Μύκονο

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

"Στα πλαίσια της 6ης Γιορτής Κουκλοθεάτρου στη Μύκονο που πραγματοποιηθηκε-προσαρμόστηκε στα φετινά κοινωνικά δεδομένα, φέτος στο νησί μας η ΚΔΕΠΠΑΜ μαζί με την Εύα Νικηφόρου, κουκλοπαίκτρια και επιμελήτρια της Γιορτής Κουκλοθεάτρου από το 2016, διοργάνωσε δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο, που στόχο είχε να δείξει στους εκπαιδευτικούς-εικαστικούς μία μέθοδο για να κατασκευάσουν στην τάξη κουκλοθεατρικές κούκλες - μαρότες μεσαίου μεγέθους.

Την κατασκευή παρουσίασε η κουκλοπαίκτρια Βάσω Γιαρένη,  και την υλοποίηση πραγματοποίησε η εικαστικός Αγγελική Χάιδω Τσόλη.

Ήταν ένας τρόπος για να γιορτάσουμε το κουκλοθέατρο φέτος αφού δεν είχαμε δυστυχώς την ευκαιρία να δούμε ζωντανά κάποια παράσταση κουκλοθεάτρου όπως τα τελευταία 5 χρόνια."


Στο 2ο Δημοτικό Μυκόνου δουλέψαμε τις κούκλες με ένα τμήμα της έκτης δημοτικού σε σύνολο πέντε διδακτικών ωρών.
Περάσαμε πάρα πολύ ωραία ενώ τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία της κατασκευής και τους χαρακτήρες που προέκυψαν και δημιούργησαν.
Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την ΚΔΕΠΠΑΜ για την προσφορά των υλικών, τη Βάσω Γιαρένη για την παρουσίαση του διαδικτυακού εργαστηρίου και την Εύα Νικηφόρου για την επιμέλεια. 
 
Η εικαστικός,
Αγγελική Χάιδω Τσόλη
 
 
 






























 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)