Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

2ο  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τ.Κ. 84600

Τηλ. 2289029469  

Πληροφορίες:  Φραγκίσκος Λάβαρης

e-mail:   2dim-mykon@sch.gr

Μύκονος,    18-11-2022

Αριθ. Πρωτ.: 130

Προς: Ταξιδιωτικά - Τουριστικά  Πρακτορεία 



Θέμα: “ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για  την επίσκεψη μαθητών –τριών του σχολείου  και συνοδών τους  στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο”

 

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου προσκαλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος τουριστικά-ταξιδιωτικά γραφεία-πρακτορεία για τη διοργάνωση πενθήμερης επίσκεψης της Στ΄ τάξης του Σχολείου στις Βρυξέλλες (Βέλγιο).

Θα πραγματοποιηθεί   ξενάγηση και συμμετοχή στο Parlamentarium καθώς και επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό σχολείο και στο House of European History στα πλαίσια γνωριμίας των μαθητών μας με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και την ιστορία της Ευρώπης, κατά το  διάστημα από 26-3-2023 έως και 30-03-2023 (τρεις διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή 22 μαθητών/τριών(περίπου),  28 γονέων – κηδεμόνων (περίπου), 1 αρχηγού εκπαιδευτικού και 3 συνοδών εκπαιδευτικών.

Η μετάβαση από τη Μύκονο στις Βρυξέλλες  και αντίστροφα θα γίνει με αεροπλάνο. Οι μετακινήσεις από και προς τα αεροδρόμια αλλά και εντός του Βελγίου θα πραγματοποιούνται με λεωφορείο του πρακτορείου. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Κυριακή 26/3

 

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Μυκόνου

 

 

Άφιξη στις Βρυξέλλες

 

 

 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση

 Δευτέρα 27/3

 

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό σχολείο

 

 

Ξενάγηση και διάδραση στο Parlamentarium

 

 

Επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας

 

 

Επίσκεψη στο μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Περιήγηση σε αυτό με τη χρήση tablet και γνωριμία με τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

 

Γεύμα και ξεκούραση στο ξενοδοχείο

Τρίτη 28/3

 

Αναχώρησης για την Αμβέρσα

 

 

Επίσκεψη στα βασικά αξιοθέατα

Τετάρτη 29/3

 

Πρωινό και αναχώρηση για Μπριζ

 

 

Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης Πλατεία της Αγοράς & το Καμπαναριό της Μπριζ, Βασιλική του Αγίου Αίματος, Μουσείο Ζυθοποιίας, Μουσείο Σοκολάτας

 

 

Επιστροφή στις Βρυξέλλες-Φαγητό και ξεκούραση στο ξενοδοχείο

Πέμπτη 30/3

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο τακτοποίηση των αποσκευών και επίσκεψη στην κεντρική πλατεία της πόλης με τα αγαλματάκια Μανεκέν Πές και το κοριτσάκι Jeanneke Pes στην οδό Rue de Boucher.

 

 

Αναχώρηση για επιστροφή στο αεροδρόμιο Μυκόνου

 

 

 

 

Η προσφορά θα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως και να εξασφαλίζει τα παρακάτω:

·   Υπεύθυνη δήλωση ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ (κατάθεση με την προσφορά).

·   Υποχρεωτική Ασφάλιση (αστικής – επαγγελματικής) Ευθύνης Διοργανωτή, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, καθώς και πρόσθετη ασφάλιση για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή ή συνοδού εκπ/κού ή για τους συμμετέχοντες στην επίσκεψη του συγκεκριμένου σχολείου στο εξωτερικό.

·   Διασφάλιση ότι το λεωφορείο με τα οποίο θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο προδιαγραφές για τη μεταφορά μαθητών, είναι άριστης κατάστασης και θα είναι διαθέσιμο για τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

·   Αναλυτικά το πρόγραμμα των μετακινήσεων και ξεναγήσεων για κάθε ημέρα.

·   Όνομα και κατηγορία καταλύματος με πρωινό, αριθμό δωματίων και κλινών, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

·   Υπηρεσίες καταλύματος:

·         α) Δίκλινα  για τους μαθητές και τους γονείς τους και δωμάτια της αρεσκείας τους για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς που να βρίσκονται κοντά και κατά προτίμηση στον ίδιο όροφο/ορόφους.

β) Πρωινό εντός του ξενοδοχείου.

 

Η προσφορά θα είναι συνολική, θα περιλαμβάνει τις ξεναγήσεις, τις μετακινήσεις με λεωφορείο, τα πάρκινγκ του λεωφορείου όπου χρειαστεί  και τις διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες.

Η Η τοποθεσία των ξενοδοχείων θα πρέπει να είναι :

        Α) Σε απόσταση ενός (1) χλμ. Από το κέντρο των Βρυξελλών

α) ασφαλής από άποψη οδικής κυκλοφορίας (με επαρκείς σημάνσεις, σηματοδότες, διαβάσεις κλπ).

β) ασφαλής ως προς την εγγύτητα της με περιοχές πιθανού κινδύνου εγκληματικότητας, παραβατικότητας και τα λοιπά συναφή,

γ) ασφαλής ως προς την σωματική ασφάλεια και ακεραιότητα  των μαθητριών και μαθητών (π.χ. εγγύτητα με φρεάτια, εγκαταλειμμένες οικοδομές κλπ).

 

Λοιπές Υπηρεσίες:

·   Να υπάρχει επίσημος διπλωματούχος ξεναγός με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης και τις οδηγίες του αρχηγού εκπ/κού της επίσκεψης. Η ξενάγηση στο Palamentarium & Σπίτι της Ευρωπαίκής Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί από υπαλλήλους τους.

Δυνατότητα αλλαγής του προγράμματος λόγω αστάθμητων παραγόντων, σύμφωνα με τις οδηγίες, υποδείξεις, κατευθύνσεις, τροποποιήσεις του αρχηγού εκπ/κού της επίσκεψης, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση ή δυσφορία ή δυσανασχέτηση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο.

·   Σε περίπτωση που δε θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω μη συμμετοχής των ενδιαφερομένων ή ανώτερης βίας (πλημμύρες, τρομοκρατικές ενέργειες κ.λπ.), δεν θα έχει καμία επιβάρυνση το Σχολείο και όλα τα χρήματα θα επιστραφούν στους δικαιούχους ή θα εξεταστεί η περίπτωση να  πραγματοποιηθεί η επίσκεψη σε άλλες ημερομηνίες.

·   Η αποδοχή των όρων της παρούσας πρόσκλησης δεσμεύουν το τουριστικό γραφείο και οι όροι αυτοί υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό που θα συντάξει το τουριστικό πρακτορείο και θα καταθέσει μαζί με την προσφορά του.

 

Σύνταξη και υποβολή προσφορών:

Οι προσφορές υποβάλλονται στο σχολείο, σε κλειστό φάκελο και δεν πρέπει να έχουν ξύσματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις.

 Εάν υπάρχει στην προσφορά οποιαδήποτε προσθήκη ή διόρθωση, αυτή πρέπει να είναι καθαρογραμμένη και να έχει μονογραφηθεί.

Η προσφορά θα απορρίπτεται εάν σ’ αυτήν υπάρχουν ασάφειες κατά την κρίση του οργάνου αξιολόγησης των προσφορών.

 Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους προσωπικά ή με εκπρόσωπό τους στο ενδιαφερόμενο σχολείο.

Για τη νομιμότητα της διαδικασίας, τα συμμετέχοντα πρακτορεία οφείλουν να διαθέτουν σε ισχύ και να συνυποβάλλουν: 1) άδεια από τον ΕΟΤ και 2) ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

 

Ο διαγωνισμός δεν είναι μόνο μειοδοτικός. Θα ληφθεί υπόψη η όσο το δυνατόν αναλυτική περιγραφή των μέσων και των υπηρεσιών (όπως ζητούνται από την προκήρυξη) καθώς και η ποιότητα των παροχών.

Ουσιαστικά κριτήρια στην επιλογή της καλύτερης και πιο συμφέρουσας πρότασης από την επιτροπή αξιολόγησης που θα οριστεί με πράξη του Διευθυντή του σχολείου θα είναι η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών διαμονής στα ξενοδοχεία και στις μετακινήσεις  και όχι μόνο η οικονομική προσφορά.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους μέχρι την Δευτέρα  12-12-2022 και  ώρα 12:00 π.μ.  στο γραφείο της Δ/νσης του Δημοτικού Σχολείου. Τα πρακτορεία θα ενημερωθούν από το site του σχολείου για τα αποτελέσματα της προκήρυξης.

Οι εκπρόθεσμες προσφορές δε θα ληφθούν υπόψη.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

 

    Ο  Διευθυντής του Σχολείου

 

 

                                                                                                             Φραγκίσκος Λάβαρης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)