Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

Εκπαιδευτική Εκδρομή

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

2ο  14/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τ.Κ. 84600, Τηλ. 2289029469  

Πληροφορίες:  Φραγκίσκος Λάβαρης

e-mail:   2dim-mykon@sch.gr

http://2dim-myk.blogspot.com/


Θέμα: “ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για  την επίσκεψη μαθητών –τριών του σχολείου  και συνοδών τους  στο Στρασβούργο και στο ερευνητικό κέντρο CERN - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ”

 

 

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου προσκαλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος τουριστικά-ταξιδιωτικά γραφεία-πρακτορεία για τη διοργάνωση πενθήμερης επίσκεψης της Ε΄ τάξης του Σχολείου στο Στρασβούργο και στο ερευνητικό κέντρο CERN - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ.

Θα πραγματοποιηθεί
   ξενάγηση και συμμετοχή στο Στρασβούργο και στο ερευνητικό κέντρο CERN - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ, κατά το  διάστημα από 10-3-2024 έως και 14-03-2024 (τέσσερις διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή 22 μαθητών/τριών (περίπου),  28 γονέων – κηδεμόνων (περίπου), 1 αρχηγού εκπαιδευτικού και 3 συνοδών εκπαιδευτικών.

Η μετάβαση από τη Μύκονο στο Στρασβούργο και στο ερευνητικό κέντρο CERN - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ και αντίστροφα θα γίνει με αεροπλάνο. Οι μετακινήσεις από και προς τα αεροδρόμια αλλά και προς τους προορισμούς μας θα πραγματοποιούνται με λεωφορείο του πρακτορείου. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

 

       Κυριακή 10/3

 

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Μυκόνου, για Φρανκφούρτη μέσω Αθήνας.

 

 

Μετακίνηση με λεωφορείο από τη Φρανκφούρτη στη Χαϊδελβέργη.

 

 

 Ξενάγηση στο κέντρο της πόλης και στο ιστορικό πανεπιστήμιο, ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης.

 

 

Μετακίνηση στο Στρασβούργο, άφιξη στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

 

 Δ    Δευτέρα 11/3

 

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το Ευρωκοινοβούλιο: συζήτηση και ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς αλλά και για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

 

Γεύμα, περιήγηση στην παλαιά πόλη με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, τα γραφικά σοκάκια αλλά και την “Petit France”.

 

 

Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.

 

 

  

Τρ    Τρίτη 12/3

 

Αναχώρηση με λεωφορείο για την Γενεύη (Ελβετία) και επίσκεψη στις 15.00 (προγραμματισμένο ραντεβού) στο CERN, Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής. Ενημέρωση για τη λειτουργία των επιταχυντών, ξενάγηση στο κέντρο ελέγχου και στο πείραμα CAST. Γεύμα στο εστιατόριο του CERN.

 

 

Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.  

 

 

 

Τε  Τετάρτη 13/3

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Κολμάρ. Περιήγηση στην πρωτεύουσα των αλσατικών κρασιών και γεύμα.

 

 

Μετακίνηση στο Μπάντεν-Μπάντεν, την περίφημη καταπράσινη λουτρόπολη της Γερμανίας. Περιήγηση και δείπνο στην πόλη.

 

 

Επιστροφή στο Στρασβούργο για διανυκτέρευση.

 

 

 

Πέ  Πέμπτη 14/3

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση των αποσκευών και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου.

 

 

Επιστροφή στη Μύκονο, μέσω Αθήνας.

 

 

 

 

Η προσφορά θα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως και να εξασφαλίζει τα παρακάτω:

·   Υπεύθυνη δήλωση ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ (κατάθεση με την προσφορά).

·   Υποχρεωτική Ασφάλιση (αστικής – επαγγελματικής) Ευθύνης Διοργανωτή, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, καθώς και πρόσθετη ασφάλιση για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή ή συνοδού εκπ/κού ή για τους συμμετέχοντες στην επίσκεψη του συγκεκριμένου σχολείου στο εξωτερικό.

·   Διασφάλιση ότι το λεωφορείο με τα οποίο θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο προδιαγραφές για τη μεταφορά μαθητών, είναι άριστης κατάστασης και θα είναι διαθέσιμο για τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

·   Αναλυτικά το πρόγραμμα των μετακινήσεων και ξεναγήσεων για κάθε ημέρα.

·   Όνομα και κατηγορία καταλύματος με πρωινό, αριθμό δωματίων και κλινών, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

·   Υπηρεσίες καταλύματος:

·         α) Δίκλινα  για τους μαθητές και τους γονείς τους και δωμάτια της αρεσκείας τους για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς που να βρίσκονται κοντά και κατά προτίμηση στον ίδιο όροφο/ορόφους.

β) Πρωινό εντός του ξενοδοχείου.

 

Η προσφορά θα είναι συνολική, θα περιλαμβάνει τις ξεναγήσεις, τις μετακινήσεις με λεωφορείο, τα παρκινγκ του λεωφορείου όπου χρειαστεί  και τις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο και στο ερευνητικό κέντρο CERN - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ.

Η τοποθεσία των ξενοδοχείων θα πρέπει να είναι :

        Α) Σε απόσταση ενός (1) χλμ. από το κέντρο της πόλης

α) ασφαλής από άποψη οδικής κυκλοφορίας (με επαρκείς σημάνσεις,

σηματοδότες, διαβάσεις κλπ).

β) ασφαλής ως προς την εγγύτητα της με περιοχές πιθανού κινδύνου

εγκληματικότητας, παραβατικότητας και τα λοιπά συναφή,

γ) ασφαλής ως προς την σωματική ασφάλεια και ακεραιότητα  των

μαθητριών και μαθητών (π.χ. εγγύτητα με φρεάτια, εγκαταλειμμένες οικοδομές κλπ).

 

Λοιπές Υπηρεσίες:

·   Να υπάρχει επίσημος διπλωματούχος ξεναγός με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης και τις οδηγίες του αρχηγού εκπ/κού της επίσκεψης.

·   Δυνατότητα αλλαγής του προγράμματος λόγω αστάθμητων παραγόντων, σύμφωνα με τις οδηγίες, υποδείξεις, κατευθύνσεις, τροποποιήσεις του αρχηγού εκπ/κού της επίσκεψης, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση ή δυσφορία ή δυσανασχέτηση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο.

·   Σε περίπτωση που δε θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω μη συμμετοχής των ενδιαφερομένων ή ανώτερης βίας (πλημμύρες, τρομοκρατικές ενέργειες κ.λπ.), δεν θα έχει καμία επιβάρυνση το Σχολείο και όλα τα χρήματα θα επιστραφούν στους δικαιούχους ή θα εξεταστεί η περίπτωση να  πραγματοποιηθεί η επίσκεψη σε άλλες ημερομηνίες.

·   Η αποδοχή των όρων της παρούσας πρόσκλησης δεσμεύουν το τουριστικό γραφείο και οι όροι αυτοί υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό που θα συντάξει το τουριστικό πρακτορείο και θα καταθέσει μαζί με την προσφορά του.

 

Σύνταξη και υποβολή προσφορών:

Οι προσφορές υποβάλλονται στο σχολείο, σε κλειστό φάκελο και δεν πρέπει να έχουν ξύσματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις.

 Εάν υπάρχει στην προσφορά οποιαδήποτε προσθήκη ή διόρθωση, αυτή πρέπει να είναι καθαρογραμμένη και να έχει μονογραφηθεί.

Η προσφορά θα απορρίπτεται εάν σ’ αυτήν υπάρχουν ασάφειες κατά την κρίση του οργάνου αξιολόγησης των προσφορών.

 Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους προσωπικά ή με εκπρόσωπό τους στο ενδιαφερόμενο σχολείο.

Για τη νομιμότητα της διαδικασίας, τα συμμετέχοντα πρακτορεία οφείλουν να διαθέτουν σε ισχύ και να συνυποβάλλουν: 1) άδεια από τον ΕΟΤ και 2) ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

 

Ο διαγωνισμός δεν είναι μόνο μειοδοτικός. Θα ληφθεί υπόψη η όσο το δυνατόν αναλυτική περιγραφή των μέσων και των υπηρεσιών (όπως ζητούνται από την προκήρυξη) καθώς και η ποιότητα των παροχών.

Ουσιαστικά κριτήρια στην επιλογή της καλύτερης και πιο συμφέρουσας πρότασης από την επιτροπή αξιολόγησης που θα οριστεί με πράξη του Διευθυντή του σχολείου θα είναι η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών διαμονής στα ξενοδοχεία και στις μετακινήσεις  και όχι μόνο η οικονομική προσφορά.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν αρχικά με ηλεκτρονικό τρόπο και στη συνέχεια σε κλειστούς φακέλους μέχρι και τη Δευτέρα  08-01-2024 και  ώρα 12:00 π.μ.  στο γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου. Τα πρακτορεία θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του σχολείου για τα αποτελέσματα της προκήρυξης.

Οι εκπρόθεσμες προσφορές δε θα ληφθούν υπόψη.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

 

    Ο  Διευθυντής του Σχολείου

 

 

                                                                                        Φραγκίσκος Λάβαρης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)