Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

Η εκπαίδευση στο κρεβάτι του Προκρούστη

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

 πηγή: εκπαιδευτικό δίκτυο alfavita.gr

Η εκπαίδευση βρίσκεται μπροστά σε συντονισμένο σχέδιο μαζικών καταργήσεων τμημάτων σχολείων-οργανικών, απολύσεων και συνολικής απαξίωσης.

Το πρώτο επεισόδιο εκτυλίχθηκε με το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας όπου, κάνοντας τροϊκανές αλχημείες (διαιρώντας το συνολικό αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου με το 25), αλλάζει την οργανικότητα των σχολείων και ζητά εξηγήσεις από τους διευθυντές (μέσα σε δυο ώρες) γιατί η οργανικότητα των σχολείων τους δεν ακολουθεί τους  υπολογισμούς του υπουργείου.

Μάλιστα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία των προθέσεων του, το υπουργείο στο έγγραφό του αναφέρει καθαρά ότι όλα αυτά γίνονται «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».


Το δεύτερο επεισόδιο διαδραματίστηκε στα ΜΜΕ που ανέλαβαν το ρόλο του συκοφάντη των εκπαιδευτικών, της μαζικής παραπληροφόρησης και του προάγγελου απολύσεων στην εκπαίδευση. 
 
Με πηχυαίους τίτλους, δένοντας το με την επίσκεψη της Τρόικας και τις πιέσεις που ασκεί για απολύσεις στο δημόσιο, κραύγαζαν για 200.000 εκπαιδευτικούς, για 5.000 ψυχασθενείς… Έφτασαν στο σημείο μάλιστα να αναφέρουν για πρώτη φορά σωστά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων όχι φυσικά από κρίση ειλικρίνειας αλλά για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι 200.000 εκπ/κοί (ψευδές νούμερο) σε σύνολο 650.000 δημοσίων υπαλλήλων (μέχρι τώρα μιλούσαν για 1.000.000), είναι πολύ μεγάλος αριθμός!

Δε χωράει αμφιβολία ότι όλα αυτά είναι η προετοιμασία για τη βίαιη περικοπή εκπαιδευτικών σε βάρος των μορφωτικών και παιδαγωγικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών.

Αν εφαρμοστούν αυτά τότε οδηγούμαστε κυριολεκτικά σε πογκρόμ:

Πάνω από 10.000 τμήματα δημοτικών και νηπιαγωγείων θα καταργηθούν, εκατοντάδες σχολεία δε θα είναι καν 6θέσια και θα λειτουργούν με συνδιδασκαλίες τμημάτων (π.χ. Α’ και Στ’ μαζί) όπως τη δεκαετία του ’60, χιλιάδες μαθητές θα υποχρεωθούν σε αλλαγή σχολικής μονάδας. Στην ουσία όλα τα τμήματα θα γίνουν 25άρια και πάνω με δραματική χειροτέρευση των όρων εκπαίδευσης των παιδιών της ελληνικής οικογένειας!

10.000 και πάνω οργανικές εκπαιδευτικών (δασκάλων/νηπιαγωγών) καταργούνται σε ολόκληρη τη χώρα, μεγάλες ανακατατάξεις επέρχονται για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων λόγω μείωσης των τμημάτων, με ντόμινο υπεραριθμιών σε ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ και με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα εργασιακά δεδομένα των εκπαιδευτικών, τις αθρόες μετακινήσεις και τις απολύσεις!

10.000 αναπληρωτές απολύονται οριστικά και χιλιάδες αδιόριστοι αποκλείονται από οποιαδήποτε προοπτική εργασίας στο δημόσιο σχολείο, αυξάνοντας τους ανέργους και απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό του τόπου! Αυτό είναι το «νέο» σχολείο! Φτηνό, ευέλικτο, πειθαρχημένο σχολείο της αγοράς, την εποχή της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων.1 comments:

Βασίλης είπε...

Μπράβο Χαρη!Πολύ καλή δουλειά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)