Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και Διαγωνισμός "Μake A Wish – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος"

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και Διαγωνισμός

Μake A Wish – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος

Για πρώτη φορά φέτος το σχολείο μας είχε τη χαρά να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του οργανισμού Make A Wish- Κάνε-Μία-Ευχή-Ελλάδος. Εδώ και 24 χρόνια το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» αποτελεί μέρος του «Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος». Το αστέρι της ευχής καλεί τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα να αποκτήσουν το δικό τους χάρτινο αστέρι με μόλις 2 ευρώ και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση ευχών παιδιών 3 έως 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες.

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας στήριξαν δυναμικά την προσπάθεια αυτή αγοράζοντας το δικό τους αστεράκι πάνω στο οποίο έγραψαν μια ευχή για τα παιδιά του οργανισμού, ώστε να επιστραφεί το αστέρι τους και να δώσει δύναμη στις ψυχές τους!

Με το υψηλό ποσό που συγκεντρώθηκε, το σχολείο μας έλαβε πιστοποιητικό υιοθεσίας μιας συγκεκριμένης ευχής. Η ευχή αφορά σε ένα κορίτσι 13 ετών, την Αντωνία , που επιθυμεί να επισκεφθεί το νησί μας. Την περιμένουμε με χαρά!



Το πρόγραμμα πέρα από τη δωρεά, περιλαμβάνει και τη συμμετοχή σε δημιουργικό διαγωνισμό.

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές του Α’3 τμήματος, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, ζωγράφισαν την αφίσα που είχε σταλεί μαζί με τα αστέρια από το Make A Wish. Με τη φαντασία και τα πινέλα τους δημιούργησαν μία όμορφη, συμβολική εικόνα, ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας για τα παιδιά του Make A Wish.




Επίσης τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης κρατώντας το αστέρι τους φωτογραφήθηκαν αγκαλιά στο σημείο αναφοράς του νησιού, την τοποθεσία «Κάτω Μύλοι», για να επικοινωνήσουν στην μικρή Αντωνία πως το όμορφο νησί μας και εμείς την περιμένουμε!





Έτσι το σχολείο μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό σε 2 κατηγορίες :

«Σχεδίασε το αστέρι σου» και «Δημιουργική κατασκευή».

Συμμετοχή στην κατηγορία «Σχεδίασε το αστέρι σου»

Συμμετοχή στην κατηγορία «Δημιουργική Κατασκευή».



Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 28-04-2023. Η ημέρα βράβευσης των σχολείων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2023.

Είμαστε ευγνώμονες που συμβάλαμε στην προσπάθεια του Make A Wish! Ελπίζουμε η Αντωνία ,αλλά και όλα τα παιδιά να πραγματοποιήσουν την ευχή τους και σύντομα να βγουν νικητές από τον δύσκολο αγώνα που δίνουν.

Η καθολική συμμετοχή των μαθητών έδειξε για μια ακόμη φορά τα τρυφερά τους συναισθήματα και την όρεξή τους για δημιουργικές δραστηριότητες και εθελοντικές δράσεις.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)