Τα νέα μας

Νέα και ανακοινώσεις σχετικές με το 2 ΔΣ Μυκόνου

Για τους γονείς

Αναρτήσεις με παιδαγωγικά άρθρα

Ενημέρωση

Νέα για: εκπαίδευση, Ελλάδα & κόσμο
 

"Αναχώρηση: Δήλος, Προορισμός: Βρυξέλλες. Το ταξίδι του ευρωπαϊκού πολιτισμού"

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

 e-Twinning Project

"Αναχώρηση: Δήλος, Προορισμός: Βρυξέλλες. Το ταξίδι του ευρωπαϊκού πολιτισμού"

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βέλγιο πραγματοποίησαν οι 22 μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης της ομάδας e-Twinning του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, συνοδευόμενοι από τους τρεις εκπαιδευτικούς ΠΕ70 που υλοποιούν το πρόγραμμα, την κ. Φανή Βαλαή, την κ. Όλγα Γιοντζή και τον κ. Χρήστο Ρόιδο, καθώς και από τους γονείς τους, στο διάστημα από 26 έως 30 Μαρτίου 2023.

Αφορμή για το εκπαιδευτικό ταξίδι των μαθητών/τριών στάθηκε η πρόσκληση που δέχθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών (European School - Brussels III) στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twinning με θέμα “Αναχώρηση: Δήλος, Προορισμός: Βρυξέλλες. Το ταξίδι του ευρωπαϊκού πολιτισμού”, που υλοποιείται από τα δύο σχολεία, καθώς και η πρόσκληση του ευρωβουλευτή κ. Αλέξη Γεωργούλη προς τους μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης να επισκεφτούν το Ευρωκοινοβούλιο. Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις και ταξίδεψε στις Βρυξέλλες ακολουθώντας ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η ομάδα των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του ευρωπαϊκού σχολείου, αλληλοεπίδρασαν με τους μαθητές/τριες, αντάλλαξαν δώρα και έπαιξαν στην αυλή. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, επίσκεψη της ομάδας των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων τους στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου παρακολούθησαν μία διαδραστική παρουσίαση από την κ. Τζένη Παπασωτηρίου, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας στο Τμήμα Επισκέψεων και Σεμιναρίων του Ευρωκοινοβουλίου, και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ευρωβουλής. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμβέρσα, στην οποία περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της, αλλά και στη Μπρυζ στην οποία κάναμε περιήγηση στη γραφική πόλη και βόλτα με καραβάκι στα κανάλια της. Επισκεφτήκαμε, επιπλέον, μουσεία όπως το Σπίτι Ευρωπαϊκής Ιστορίας των Βρυξελλών και το Μουσείο Σοκολάτας της Αμβέρσας (Chocolate Nation). Τέλος, κατά την παραμονή μας στις Βρυξέλλες είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην πόλη και τα μνημεία της, να επισκεφτούμε την επιβλητική πλατεία “Γραν Πλας”, να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης και να έρθουμε σε επαφή με τον πολιτισμό της.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναδικοί επισκέπτες

Flag Counter

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου. Από το Blogger.

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα (translate)